26

AVG

14:00

Mednarodni muzikološki simpozij »Glasba mladih v slovenski preteklosti in sedanjosti I«Osnovni Podatki

26. avgust 2022 ob 14:00 do 27. avgust 2022 ob 20:00
Dvorana Zemljepisnega muzeja GIAM ZRC SAZU

Organizator: Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU, Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, KED Folk Slovenija, Fundacija Imago Sloveniae, Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, Zavod lepih umetnosti , Glasbena matica


Opis

Prijazno vas vabimo, da se udeležite mednarodnega muzikološkega simpozija »Glasba mladih v slovenski preteklosti in sedanjosti I« / »Youth Music in The Slovenian Past and Present I«. Na simpoziju bodo raziskovalci predstavili začetne analize in primerjalne študije o mladinskih glasbenih praksah v Sloveniji in nekaterih drugih državah med letoma 1945 in 1991. Program je dostopen na POVEZAVI.

Simpozij bo potekal v živo in prek spleta, za javnost bo dostopen prek spletne povezave. Za spremljanje po spletu je potrebna predhodna najava, na podlagi katere prejmete spletno povezavo do konference. Prosimo, da svojo namero o udeležbi, skupaj s svojim imenom in e-naslovom pošljete na gni@zrc-sazu.si do četrtka, 25. avgusta 2022.

Simpozij organizirajo: Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU, KED Folk Slovenija, Fundacija Imago Sloveniae, Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani, Zavod lepih umetnosti in Glasbena matica.

BROŠURA